Vrijwilligers gezocht

Mensen met een goed hart en een uurtje tijd

Wil jij ons initiatief ondersteunen en jongeren, ouder dan 12 jaar fysieke of online studiebegeleiding aanbieden?
We hebben al heel wat vrijwilligers maar moeten onze ploeg steeds uitbreiden. Vandaar de oproep: heeft u een goed hart en een uurtje (of twee) beschikbaar in de week of om de 14 dagen? Je kan met ons het verschil maken en jongeren extra kansen bieden.

We organiseren lokalen, vaak ook in scholen waar je jongeren van middelbare school, zowel BSO TSO als ASO kan begeleiden tijdens het verrichten van hun huiswerk of studeren. Een hart onder de riem steken, een leuke tip of een ezelsbruggetje? Parate kennis van de lesvakken is niet vereist. Voor “vakkennis” is er in elke groep altijd wel een specialist aanwezig. Naast toezicht kan je goede raad al van meerwaarde zijn. Motivatie voor extra schoolwerk is vaak niet evident, maar oh zo belangrijk voor de ontwikkeling van de jongeren. Zeker in tijden van afstandsonderwijs is het van groot belang om de leerstof onder de knie te krijgen. Maar alleen thuis achter je scherm lijkt dit vaak een uitdaging.

De studie- of online begeleiding is voor de jongeren uiteraard vrijblijvend, maar daarnaast ook gratis. Alle praktische organisatie van lokalen, verzekering, documenten, afspraken met de scholen of de CLB’s, brengen wij in orde. We kunnen u geen vergoeding geven maar wel een heel goed gevoel. Voldoening om te kunnen helpen.

Dit initiatief wordt gesteund door 4ALLIONS vzw, een sociaal initiatief van Lions Club Antwerpen Moerland om kanszoekende jongeren ook kansen te bieden.

Interesse? Bezorg onderstaand document aan info@4allions.be