Vrijwilligers gezocht

Mensen met een goed hart en een uurtje tijd

In de regio Antwerpen Noord loopt er een initiatief dat aan jongeren, ouder dan 12 jaar huiswerkbegeleiding aanbiedt. Ook in onze streek is huiswerk thuis maken niet voor elke jongere mogelijk. 

We bieden extra kansen aan om dit op een rustige plaats en onder begeleiding te kunnen doen. We hebben hiervoor heel wat vrijwilligers maar moeten onze ploeg uitbreiden. Vandaar de oproep: heeft u een goed hart en een uurtje (of 2) beschikbaar in de week of om de 14 dagen om jongeren extra kansen te bieden dan kan u bij ons mooi werk verrichten als vrijwilliger. We gaan niet bij de jongere thuis, de jongere komt ook niet bij jou thuis. We gaan op neutraal terrein. Dat kan op een school zijn of in een gemeentelijk gebouw. Je staat er ook nooit alleen voor. Het gaat om jongeren middelbare school, zowel BSO TSO als ASO. 

De vrijwilligers op de huiswerkbegeleiding zijn er voor toezicht, om de jongeren te motiveren en om hier en daar uitleg te geven. Schoolmotivatie is soms ver te zoeken, daarom zorgen we er voor dat de huiswerkbegeleiding geen “klas” is maar een ontspannen en leuk gebeuren. En uiteraard vrijwillig en vrijblijvend. Parate kennis van de lesvakken is niet vereist. Voor “vakkennis” is er in elke groep altijd wel een specialist aanwezig, en anders zoeken we die als het nodig is.

Alle praktische organisatie van lokalen, verzekering, documenten, afspraken met de scholen of de CLB’s, brengen wij in orde. Wat bieden wij: op elke locatie worden de vrijwilligers een vriendengroep, een fijne ontmoeting, zelfs als er eens geen studenten zijn. Van de jongeren krijgt u een heel positieve respons, en dankbaarheid. Jongeren die kansen zoeken waarderen een geboden kans heel erg. We kunnen u geen vergoeding geven maar wel een heel goed gevoel. Voldoening om te kunnen helpen. En het helpt echt wel. 

Dit initiatief wordt gesteund door 4ALLIONS vzw, een sociaal initiatief van Lions Club Antwerpen Moerland om kanszoekende jongeren ook kansen te bieden. 

Praktisch: we zoeken mannen en vrouwen, jong en oud, in Essen, Kalmthout, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, die een paar uurtjes per week of per 14 dagen hun goed hart willen tonen en mee huiswerkbegeleiding willen doen. Als je interesse hebt stuur je naam dan aan info@4allions.be. Wij nodigen u dan uit voor meer info. We zijn ervan overtuigd dat er veel goede wil is bij veel mensen om samen iets te doen als ze kunnen helpen. Is dat er ook bij u, neem dan contact op, we verzekeren u dat u er geen spijt van zal hebben. Het wordt een leuke en verrijkende ervaring.